Förberedande genrep Kung Lear

Tid & plats

Datum: 2025-04-03

Tid: 18:00

Plats: Västmanlands Teater

Varmt välkomna till Västmanlands Teater & Förberedande genrep av Kung Lear:

I en värld där maktstrider och förräderi är vardag…

Den gamle kungen Lear vill dra sig tillbaka och bestämmer sig för att dela upp riket mellan sina tre döttrar. Gåvan kommer dock med ett krav: Att döttrarna ska övertyga honom om sin kärlek till honom. Den som älskar honom mest ska bli rikast belönad. Men i en värld där maktstrider och förräderi är vardag, blir han genom sin naivitet och arrogans snabbt lurad av sina makthungriga barn.

William Shakespeares Kung Lear har trollbundit sin publik i drygt fyrahundra år – och på många sätt är den lika relevant som någonsin tidigare. Pjäsens komplexa samspel mellan familjerelationer, kärlek och girighet leder fram till den dramatiska uppgörelsen, där människans innersta natur blottläggs.

I en musikalisk blandning av tradition och nyskapande tar regissören Alexander Öberg ett nytt grepp på Kung Lear, och på ett av mänsklighetens mest grundläggande dilemman: Hur vet man om man är älskad?

Regi: Alexander Öberg – Av William Shakespeare
På scen: Andreas Kullberg, Arman Fanni, Bodil Malmberg, Cicilia Sedvall, Fedelia Malmgren Nesi, Jakob Eklund, Jonas Hedlund, Mattias Redbo, Sanna Krepper, Sven Andersson
Fotograf: Markus Gårder

Evenemanget tas fram i samarbete med Västmanlands Teater och alla intäkter går oavkortat till Lokala Hjälpen.

Plats: Stora scen
Längd: Ca 2 timmar och 45 minuter, inkl 30 min paus
Sittplatser: Det är onumrerade sittplatser. Har du bokat för fler och önskar sitta tillsammans, kom i tid och i hel grupp.
Mat och dryck: Bistron håller öppet 1,5 timme innan föreställningen, samt i pausen. Detaljerad information meddelas dig som bokar.