Projekt

Lokala Hjälpen bygger på idén om att företag vill göra gott och bidra till ett bättre samhälle, men som främst behöver fokusera på den egna verksamheten. Därför skapar vi projekt och aktiviteter som gör det lätt för företag att hjälpa dem som hjälper genom att de kan bidra med sina kunskaper och sin tid för att skapa bra förutsättningar för lokala organisationer. Det kan vara allt från att renovera byggnader till att hjälpa till med luftkonditionering. Har du tips på projekt är du varmt välkommen att kontakta oss.

Aktivt Vallby – Gör skillnad! 🏃‍♂️❤🤸‍♀️

Under hela HT 2022, VT 2023 och nu HT 2023 har vi på torsdagar besökt Vallby för att erbjuda barn och unga fria aktiviteter. Vi på Lokala Hjälpen är initiativtagare och finansierar projektet på Vallby och VSK Bandys Schysst Framtid är projektledare.

Tanken är att när många barn inte har möjlighet att delta i ”vanligt föreningsliv” ser vi till att föreningarna istället kommer till barnen. Dem har fått prova: handboll, dans, basket, friidrott, amerikansk fotboll, golf, brottning, Myllkö, Jujutsu, fotboll, innebandy, taekwondo och mycket mer. Genom meningsfulla aktiviteter hoppas vi undvika att de hamnar i fel umgänge och istället skapar en positiv gemenskap och finns i ett bra sammanhang. Sedan är det såklart alltid bra för barn att få möjligheten att röra sig. ❤

Vi strävar efter att fler områden i Västerås ska erbjuda liknande aktiviteter för barn och ungdomar och du kan enkelt hjälpa oss att hjälpa genom bidrag till Lokala Hjälpen.

Upprustning av Björnöborg

Björnöborg är Unga Örnars ”kultkollo” på Björnön utanför Västerås. I detta projekt hjälptes 9 företag åt med målare, snickare, projektledare, färg, penslar, plankor, taktvätt, högtrycksutrustning, byggställningar, transporter, luncher med mera för att huset ska kunna stå kvar och hysa in kommande generationers kollobarn.

Julinsamlingen 2022

Under julperioden 2022 engagerade sig ett 100-tal företag med egna insamlingar, där både företag och privatpersoner som totalt samlade 1.136000kr som gjorde att de c:a15 organisationer vi samarbetar med i julinsamlingen, kunde göra julen lite bättre för över 3 000 västeråsare. Av dessa var c:a 1 200 barn, 800 ofrivilligt ensamma äldre och 200 ukrainska flyktingar. Dessutom räckte insamlingen till matstöd motsvarande 1 500 matkassar á 500kr. Ditt bidrag hjälper oss att kunna stötta ännu fler nu 2023!

Julinsamlingen 2021

​Under december engagerade sig ett 40-tal företag med egna insamlingar där sammanlagt nästan 1 000 företag och privatpersoner bidrog med det ekonomiska till insamlingen. Totalt samlades det in nästan en miljon kronor vilket gjorde att vi tillsammans gjorde julen lite bättre för 2 500 västeråsare med bland annat mat och julklappar. I detta ingick 500 ofrivilligt ensamma äldre som fick varsin julgåva och 1 000 barn som fick förutsättningar att minnas julen 2021 som en lite bättre jul.

AC hos Västerås Stadsmission

På Sturegatan 22 finns Västerås stadsmissions dagverksamhet för människor i utanförskap och social utsatthet. Det kan vara exempelvis hemlöshet, fattigdom eller ensamhet. Här finns både andra gäster och medarbetare att samtala med, vardagligt såväl som samtal av djupare och mer motiverande karaktär.

På sommaren blev det tidigare extremt varmt i lokalen men efter en fantastiska insats av Franck Kylindustris kan besökarna njuta av skön svalka även under stekheta sommardagar.

Rustning av DHRs kursgård

DHRs kursgård Lagersberg ligger i en vacker miljö vid sjön Freden. Hela anläggningen är tillgänglig för personer med nedsatt rörelseförmåga. Våra partners bidrog med målare, snickare, projektledare, fönster, färg, penslar, plankor, högtrycksutrustning, byggställningar, transporter, luncher och volontärtid under en ordentlig upprustning av anläggningen.