Genomförda Projekt

Lokala Hjälpen bygger på idén om att företag vill göra gott och bidra till ett bättre samhälle, men som främst behöver fokusera på den egna verksamheten. Därför skapar vi projekt och aktiviteter som gör det lätt för företag att hjälpa dem som hjälper genom att de kan bidra med sina kunskaper och sin tid för att skapa bra förutsättningar för lokala organisationer. Det kan vara allt från att renovera byggnader till att hjälpa till med luftkonditionering. Har du tips på projekt är du varmt välkommen att kontakta oss.

Upprustning av Björnöborg

Björnöborg är Unga Örnars ”kultkollo” på Björnön utanför Västerås. I detta projekt hjälptes 9 företag åt med målare, snickare, projektledare, färg, penslar, plankor, taktvätt, högtrycksutrustning, byggställningar, transporter, luncher med mera för att huset ska kunna stå kvar och hysa in kommande generationers kollobarn.

Julinsamlingen 2021

​Under december engagerade sig ett 40-tal företag med egna insamlingar där sammanlagt nästan 1 000 företag och privatpersoner bidrog med det ekonomiska till insamlingen. Totalt samlades det in nästan en miljon kronor vilket gjorde att vi tillsammans gjorde julen lite bättre för 2 500 västeråsare med bland annat mat och julklappar. I detta ingick 500 ofrivilligt ensamma äldre som fick varsin julgåva och 1 000 barn som fick förutsättningar att minnas julen 2021 som en lite bättre jul.

AC hos Västerås Stadsmission

På Sturegatan 22 finns Västerås stadsmissions dagverksamhet för människor i utanförskap och social utsatthet. Det kan vara exempelvis hemlöshet, fattigdom eller ensamhet. Här finns både andra gäster och medarbetare att samtala med, vardagligt såväl som samtal av djupare och mer motiverande karaktär.

På sommaren blev det tidigare extremt varmt i lokalen men efter en fantastiska insats av Franck Kylindustris kan besökarna njuta av skön svalka även under stekheta sommardagar.

Rustning av DHRs kursgård

DHRs kursgård Lagersberg ligger i en vacker miljö vid sjön Freden. Hela anläggningen är tillgänglig för personer med nedsatt rörelseförmåga. Våra partners bidrog med målare, snickare, projektledare, fönster, färg, penslar, plankor, högtrycksutrustning, byggställningar, transporter, luncher och volontärtid under en ordentlig upprustning av anläggningen.