Små Hjärtan når milstolpe genom att hjälpa sitt 1000:e barn och expanderar sin verksamhet ytterligare

Västerås, 2024-05-08

– Små Hjärtan, en ideell förening som Sofia Caro grundade 2020 och driver helt själv och ideellt, når i dagarna en historisk milstolpe genom att stödja sitt tusende barn i Västerås. Det som en gång började som en enkel gest att donera kläder och leksaker till behövande barn, har vuxit till en omfattande och viktig verksamhet för utsatta västeråsare.

Sofia reflekterar över den otroliga resan: ”Det är svårt att förstå att vi har nått och hjälpt 1000 barn. När jag startade Små Hjärtan fanns förhoppningar om att kunna hjälpa 10–15 barn per år, något vi nådde efter bara någon månad”.

Sedan starten har Små Hjärtan växt och utvecklats till en betydande resurs för familjer i behov. För att möta den ökande efterfrågan har Sofia Caro, vid sidan av sitt ordinarie arbete som farmaceut, arbetat outtröttligt för att säkra resurser och utrymmen för verksamheten.

”Vi har kommit till en punkt där verksamheten inte längre ryms i mitt eget källarförråd”, förklarar Sofia. ”Tyvärr har vi varit tvungna att tacka nej till donationer av kläder, leksaker och andra nödvändigheter. Därför är jag djupt tacksam för det generösa erbjudandet från Lokala Hjälpen och deras partner Castellum, att tillhandahålla en lämplig lokal på Örjansgränd 8, där vi snart kommer att flytta in.”

Daniel Westergren från Castellum kommenterar samarbetet: ”Att kunna bidra på detta sätt känns otroligt meningsfullt för oss. Det är en central del av vårt arbete att stödja samhället. Så när Lokala Hjälpen kommer och ställer frågan och vi har en ledig lokal som passar behoven, är det självklart för oss att hjälpa till.

Gia Stockhaus från Lokala Hjälpen kommenterar samarbetet: ”Detta är ett fantastiskt exempel på vad vi strävar efter på Lokala Hjälpen –Att hjälpa dem som hjälper, samt att underlätta och hjälpa företag med deras sociala hållbarhetsarbete. Med hjälp av företagens resurser, tjänster eller produkter är det oftast enklare att bidra än med reda pengar och kan med det skapa stora värden för civilsamhället. Vi är stolta över att stödja Små Hjärtan i deras viktiga arbete och ser fram emot att se deras verksamhet fortsätta att blomstra och växa.”

Om Små Hjärtan: Små Hjärtan är en ideell förening som grundades 2020 med syfte att stödja barn och familjer i behov genom donationer av kläder, leksaker och andra nödvändigheter. Verksamheten har växt stadigt och har nyligen uppnått en milstolpe genom att hjälpa sitt 1000:e barn i Västerås och kommer nu kunna expandera verksamheten med hjälp av ny lokal. Besök Små Hjärtans sociala medieplattformar för att se mer av deras arbete, kunna bidra och att hjälpa till. Kanske som volontär?

Detta uppmärksammades av:
VLT: https://www.vlt.se/2024-05-09/sofia-har-hjalpt-tusen-barn/
Västerås Tidning: https://www.vasterastidning.se/vasteras/ny-malstolpe-for-sma-hjartan-hjalper-sitt-tusende-barn-och-flyttar-till-storre-lokaler/253943