Lokala Hjälpens julinsamling 2023

Gör julen lite bättre för ekonomiskt utsatta familjer eller ensamma äldre i Västerås!

Fler och fler behöver stöd till jul.
Lyckligtvis är vi många som vill hjälpa till!

Och det är enkelt att hjälpa dem som hjälper genom denna insamling!! 

Enligt Rädda Barnes senaste rapport är det nästan 4 000 barn bara här i Västerås som lever i ekonomiskt utsatta familjer. Nu när inflationen skjutit i höjden och räntorna skenat förstår vi att allt fler barn och familjer tyvärr kommer att behöva stöd! Och våra ofrivilligt ensamma äldre blir heller inte färre, tvärtom!
Därför samordnar vi med fler och fler av våra lokala hjälporganisationer och andra frivilliga våra insatser även inför denna jul. Allt för att göra julen lite bättre för många ekonomiskt utsatta och/eller ensamma västeråsare. 

Köp av matkassar, presentkort, matlådor eller bara lite medmänsklighet är den perfekta julgåvan!
Hoppas att du (och ditt företag) också vill vara med! Det är faktiskt väldigt enkelt: Köp valfritt antal matkassar, presentkort eller andra produkter nedan. (Och sprid gärna detta vidare).Välj att betala via swish, kort eller faktura. Se detta som lokal välgörenhet istället för, eller som komplement till, andra julgåvor. Notera att alla insamlade medel (100%) kommer, genom våra ideella och lokala organisationer, fram till ekonomiskt utsatta eller ofrivilligt ensamma i Västerås. Skulle det komma in mer pengar än vad som kan fördelas till jul, fortsätter stödet även efter årsskiftet då behovet tyvärr också finns kvar.

Länk till julinsamlingen: https://events.magnetevents.com/Event/gor-julen-lite-battre-for-ekonomiskt-utsatta-familjer-eller-ensamma-aldre-i-vasteras-55149/

——————————————————————————-

Hjälp oss hjälpa genom att starta en egen julinsamling

Ett enkelt och tydligt sätt att bidra, samtidigt som det är en trevlig aktivitet tillsammans med medarbetare, kunder, leverantörer och övriga i nätverket.

DET ÄR VERKLIGEN ENKELT
Vi hjälper dig att göra en digital insamlingssida med logo, affischer, egna QR-koder och annat informationsmaterial som du kan behöva. På er insamlingssida säljer ni sedan faktiska produkter som matkassar, presentkort till barn, julklappar till ensamma äldre och matlådor till hemlösa. Notera att alla insamlade medel (100%) går oavkortat vidare till berörd målgrupp. Säljer/köper ni en matkasse för 500 kr blir det en matkasse för 500kr till en ekonomiskt utsatt familj i Västerås osv.
SE EXEMPEL HUR DIN INSAMLINGSSIDA KAN SE UT HÄR:
Företag X och Lokala Hjälpens julinsamling 2023

MED ER HJÄLP KAN VI HJÄLPA FLER
Vår insamling 2022 engagerade 100 företag med egna insamlingar och gav 1.136 000 kr.
Det bidrog till att de 14 hjälporganisationer vi samarbetar med, gjorde julen lite bättre för över 3 000 västeråsare. Fantastiska siffror som vi såklart hoppas på att överträffa i år.

VISST VILL NI VARA MED?
Maila: amanda@lokalahjalpen.se alt. gia@lokalahjalpen.se