INSAMLING Teknik

Ge din gamla mobil eller platta till någon som verkligen behöver den!

Under Företagssalongen i Västerås den 1 februari kan du vara med i vår insamling av mobiltelefoner och plattor. De ger en andra chans för dina gamla enheter samt kommer ukrainska flyktingar och andra utsatta till gagn. Det kan också vara nyckeln till någons trygghet och möjlighet till kontakten med nära och kära.❤

Så här gör du:
1. Nollställ din enhet: Se till att radera all personlig information från din mobil eller platta för att säkerställa integriteten.
2. Försäkra dig om att enheten är upplåst: Kontrollera att enheten är upplåst och inte bunden till något specifikt mobilnät eller konto. Detta gör det lättare för mottagaren att använda enheten utan begränsningar.
3. Inkludera tillbehör om möjligt: Om du har några tillbehör såsom laddare, kablar eller hörlurar som följer med enheten, överväg att lämna in dem också. Det kan öka enhetens användbarhet för mottagarna.
4. Ladda enheten till en rimlig nivå: Det är en god gest att lämna in enheten med tillräcklig batterinivå så att de nya användarna kan testa och använda den direkt.
5. Brister eller skador: Vi önskar hela och rena enheter. Om det finns några kända brister eller mindre skador på enheten, var ärlig och informera det.
6. Lämna dina enheter i Lokala Hjälpens monter på Företagssalongen i Västerås: Vi kommer finnas på plats på Kopparbergsvägen 10, Hotel Plaza kl.11-16, för att ta emot enheter och svara på eventuella frågor.
7. Sprid budskapet: Berätta för vänner, familj och kollegor om denna insamling – ju fler enheter vi samlar in, desto fler kan vi hjälpa.
8. Alla fungerande enheter kommer ukrainska flyktingar eller andra utsatta västeråsare till gagn.
Ditt bidrag gör skillnad! ❤