Gisela Stockhaus ny VD

Lokala Hjälpen rekryterar näringslivs- och idrottsprofilen Gisela Stockhaus ”Gia” som ny VD. Den tidigare ICA-chefen kommer närmast från en tjänst som HR-chef för Räddningstjänsten Mälardalen och är även ordförande i Svenska Bandyförbundet.

Efter nästan tre år har Lokala Hjälpens VD Martin Bergåker valt att gå vidare till nya utmaningar i egen verksamhet. Nu står det klart att den tidigare ICA-chefen och VSK Bandys tidigare ordföranden Gia Stockhaus tar över rodret.

Med Gias samlade erfarenhet och starka personlighet är vi i styrelsen och alla medarbetare övertygade att hon kan ta över stafettpinnen efter Martin och vidareförädla verksamheten till nya höjder. Tillsammans ska vi se till att fler kan bidra ännu mer till de som kan hjälpa, säger Mari Hellblom, ordförande för Lokala Hjälpen.

Gia Stockhaus är bosatt i Västerås och är för närvarande administrativ chef och HR-chef på Räddningstjänsten Mälardalen, parallellt med uppdraget som ordförande i Svenska Bandyförbundet, en post hon för övrigt är den första kvinnan någonsin att inneha. Hon tillträder den 1 januari 2023.

Vi skulle vilja kalla det årets värvning. Att få ombord Gia med sin erfarenhet och kapacitet är ett fantastiskt kvitto på att det vi håller på med är riktigt bra och samtidigt går att utveckla. Det känns fantastiskt att hon vill ta sig an den här utmaningen tillsammans med oss, säger Staffan Braw, initiativtagare till Lokala Hjälpen och Amanda Gahm, eventansvarig samstämmigt.

Tidigare i år införlivades Företagsvolontärerna i Lokala Hjälpen. Organisationen vill samordna och växla upp västeråsares och västeråsföretags samhällsengagemang. Företag erbjuds bland annat att vara med i ett nytt program för social hållbarhet där olika aktiviteter bidrar till hjälporganisationers arbete för ett bättre lokalsamhälle.

Vilken grej att få vara med och göra skillnad för individ, samhälle och företag på en och samma gång. Att få driva en sådan fin organisation är en dröm! Jag ser fram emot att bidra till att utveckla verksamheten och göra den ännu mer hållbar över tid, säger Gia Stockhaus.

Foto: Kim Norman